De handtas – van concept tot eindproduct

Welke vrouw droomt niet van een natuurlijke elegantie, zelfverzekerdheid en sereniteit om een antwoord te bieden aan de dagelijkse uitdagingen en perikelen van het persoonlijk- en professioneel leven.

Hoe kan men verfijning en passie combineren met functionaliteit en innovatie waarbij het dagelijkse leven in harmonie is met jouw smaak en kledingstijl ?

De collectie Melina C is de synthese, de leidraad die jouw wensen zal vervullen en jou het beste biedt op het gebied van Italiaanse handtassen en accessoires.

Fabrication d'un sac, dessin

Etappe 1

Na een lange zoektocht en een subtiel evenwicht tussen een tijdloze stijl en een exclusieve creativiteit, begint het verhaal met een schets van de ontwerpster en een reeks tekeningen van elk onderdeel. Vervolgens maakt men een model in karton.

Etappe 2

Een vakman snijdt de stukken van het patroon in het leder en controleert tijdens het assembleren van de tas dat alle stukken perfect passend zijn.

Fabrication d'un sac, patron
Fabrication d'un sac, découpe

Etappe 3

Na deze stap kan de productie zelf beginnen : de precieze versnijding van de stukken leder door een specifiek instrument (la fustella).

Etappe 4

Plaatsing van de afzonderlijke stukken met behulp van specifieke lijm en een penseel.

Fabrication d'un sac, collage
Fabrication d'un sac, couture

Etappe 5

De vakman gaat over tot de belangrijke stap van het naaien.  Dit is precisiewerk en top vakmanschap.

Etappe 6

Tenslotte brengt men de accessoires aan (drukknoppen, decoraties in metaal, …) die de kroon op het werk zullen zijn van de stijl van de collectie Melina C.

Fabrication d'un sac, accessoires